Smart solutions for multilingual communication

Tee vanhalle minällesi palvelus ja säilytä muistot kielten avulla

Kielillä on äärettömän valtaisat vaikutukset. Mitäpä niillä ei saisi aikaiseksi? Kommunikointi, viestintä, ilmaisu ja kaikki vastaava tapahtuu kielten avulla, kuten hyvin tiedämme. Kielten osaaminen helpottaa meidän ulospäin suuntautuvaa elämää äärettömiin saakka, mutta mitä kielet tekevät meille päämme sisällä?

Luxemburgissa suoritetun tutkimuksen mukaan, jos puhut aktiivisesti vähintään kahta kieltä suurimman osan elämästäsi, niin tämä auttaa vanhemmalla iällä aivojasi joutumasta muistihäiriöiden ja vastaavien tautien silmätikuksi.

Tutkimuksen kohteena oli 230 ihmisen ryhmä miehiä ja naisia, jonka yhteinen ikä oli noin 73 vuotta. Kielitaitoinen ryhmä piti sisällään eritasoisia osaajia. Tietty osa klaarasi kahta kieltä, kun taas jotkut osasivat puhua jopa seitsemää eri kieltä.

Tulokset osoittivat, että vain 44 henkilöä kärsi kognitiivisista ongelmista ja lopuilla ei ollut tietoakaan moisista.

Henkilöt, jotka puhuivat vähintään neljää eri kieltä, olivat tutkimuksen mukaan viisinkertaisesti enemmän turvassa vaaralta altistua muistisairauksiin verrattaessa kaksikielisiin.

Kolmea kieltä puhuvat olivat kaksikielisiin verrattuna kolme kertaa vähemmän vaarassa joutua kognitiivisten ongelmien runtelemaksi.

Lisäksi on tutkittu, että edes yhden uuden kielen oppiminen estää varhaista dementiaa. Tutkimuksen kaksikieliset sairastuivat dementiaan neljä ja puoli vuotta myöhemmin, kuin ne ketkä olivat puhuneet läpi elämänsä vain yhtä kieltä.

Tee itsellesi palvelus ja opi, sillä se auttaa sinua nyt, huomenna ja aina.

Lähde: www.sciencedaily.com

This site is registered on wpml.org as a development site.