Smart solutions for multilingual communication

Seitsemän hyödyllistä kieltä tämän päivän työmaailmassa

Uuden kielen oppiminen on aina haaste, mutta se on samalla antoisa kokemus, joka erottaa sinut suuresta englannin kieltä puhuvasta yksitoikkoiselta massalta. Erityisesti yritysmaailmassa ja työnhaussa kielten osaaminen on yksi arvokkaimmista kyvyistä, jolla tehostaa omaa asemaa. Seuraavassa katsaus seitsemään kieleen, jotka ovat eniten arvostettuja maailmalla. 

7. Portugali

Portugali on arviolta maailman viidenneksi puhutuin kieli, joka kukoistaa Portugalin ohella myös Brasilian kasvavassa taloudessa. Sitä puhutaan myös useissa Afrikan maissaa, kuten Angolassa. Kielenä portugali on nousemassa merkitykseltään. Erityisesti liiketaloudessa, logistiikassa ja maatalouden parissa työskentelevät tahot pitävät tätä kieltä ehdottomasti plussana. 

6. Arabia

Koko maailman kolmanneksi puhutuin kieli. Natiiveja maailmasta löytyy yli 300 miljoonaa ja sitä puhutaan 57 eri maassa. Arabian parissa kauppatavarana toimii usein öljy, joten yritteliäät ovatkin ottaneet asiakseen opetella kyseistä kieltä, vaikka se on yksi maailman vaikeimmista opetella. Egyptin arabia on aloittelevalle suotava vaihtoehto. Potentiaalisimpia työpaikkoja löytää valtiolta, puolustusvoimilta, journalismista ja turismista. 

5. Japani

Vaikka Kiinan talous kiiti ohi jonkin aikaa sitten, Japani on silti vahva kaupankävijä ympäri maailmaa. Natiiveja löytyy yli 122 miljoonaa ja kieli on puhutuista ulkomaan kielistä. Isoimman hyödyn kielestä saa irti autoalalla, viestinnässä ja finanssialalla. Japani on maailman kolmanneksi suurin autoteollisuudessa ja yksi isoimmista mobiilaitteiden valmistajista. Turismi on myös yksi osa-alue, jossa kielestä on todella paljon hyötyä.

4. Saksa

Saksa on maailmalla tuttu talousmahti ja sitä puhutaan myös Itävallassa, sekä Sveitsissä, jotka ovat myös voimakkaita taloudellisia maita. Saksan kielen kanssa työmahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat, sillä sen ulottuvuus on levinnyt lähes jokaiselle merkittävälle alalle työmaailmassa. Maailmalla sitä puhuu yli 90 miljoonaa ihmistä.

3. Espanja

Espanja on maailman puhutuin kieli englannin jälkeen. Omana kielenään sitä puhuvat yli 400 miljoonaa ihmistä, 44 eri maassa. Liiketaloudessa espanjaa voi hyödyntää parhaiten viestinnässä Espanjassa ja etelä-amerikassa. Kielen yksi hyviä puolia on sen helppous. Espanja on foneettinen kieli, joten kaikki luettu äännetään, kuten on kirjoitettu. 

2. Mandariinikiina

Kiinan jättimäistä läsnäoloa maailman taloudessa on turha kiistää. Väkiluku kasvaa jatkuvasti ja valtio on monen maan yksi tärkeimpiä kauppakumppaneita. Kansainvälinen liiketoiminta tai pankkiala tarjoavat eniten työtä mandariinikiinalla. Yli 800 miljoonaa ihmistä puhuvat sitä päivittäin omanaan ja sitä pidetään yhtenä arvokkaimpana työkaluna työmaailmassa. Kyseessä on silti äärimmäisen vaikea kieli, mutta pienikin osaaminen on äärettömän iso etu. 

1. Ranska

Listan kärjessä on ranskan kieli, joka on noussut globaalisti arvostettavien kielten kärkeen. Sitä puhutaan 29 eri maassa ja maailmasta löytyy arviolta 290 miljoonaa puhujaa. Kieli on Euroopan tärkein englannin ohella. Ranska on NATOn, Yhdistyneiden kansakuntien, olympialaisten, punaisen ristin ja lukuisan muun kansainvälisen järjestön virallinen kieli. Työtä löytyy lukuisilta eri aloilta. Kärjessä ovat lääketeollisuus, telekommunikaatio, ilmailu ja energiatuotanto. 

Lähde: mosalingua.com